0

Brillenglazen
Beter zien met
de juiste brillenglazen

Voor optische glazen werkt Optiek Dhondt samen met Essilor, marktleider in het ontwikkelen van progressieve brillenglazen. Koop je brillenglazen bij Optiek Dhondt, dan reken je op een gepersonaliseerde aanpak, een grondige analyse van je behoeften en geniet je van een breed servicepakket.

Advies op maat

De juiste glazen vinden begint met een correcte oogmeting. Enkel zo vind je de beste bril voor je profiel. Optiek Dhondt begeleidt je van a tot z.

Optiek Dhondt is een officiële verdeler van:

 • Essilor Varilux XR
 • Essilor Eyezen
 • Essilor Stellest™
 • Crizal Sapphire +®

Ontdek je profiel hieronder

Maak de juiste keuze

We onderscheiden 2 belangrijke types brillenglazen:

> Unifocale glazen

Unifocale brillenglazen bevatten maar 1 sterkte. Ze worden gebruikt om scherp te zien veraf of juist dichtbij.

Krijg je tweede paar glazen gratis

> Multifocale glazen

Heb je moeite om kleine lettertjes te lezen? Hou je de smartphone verder om de tekst beter te zien? Of krijg je moeilijk een draad door een naald? Het zijn de eerste tekenen van een verminderd nabijzicht. Gelukkig zijn er multifocale brillen.

Een multifocale bril of overloopbril is een progressieve bril waarmee je scherp ziet op alle afstanden. Deze bril combineert verschillende sterktes in 1 glas.


 

Onze brillenglazen

> Varilux XR – multifocale glazen

Een multifocaal brillenglas dat weet hoe uw ogen precies bewegen. Met de hulp van artificiële intelligentie kan het Varilux® XR series™-brillenglas voorspellen hoe u naar dingen kijkt, zodat u onmiddellijke visuele scherpte op alle afstanden ervaart, zelfs in beweging¹ en naadloos kunt overschakelen van nabij naar veraf.

GEMAAKT OM NATUURLIJKE OOGBEWEGINGEN TE ONDERSTEUNEN

Oogbewegingen zijn multidirectioneel, maar een standaard multifocaal brillenglas is ontworpen om lineaire oogbewegingen te ondersteunen, waardoor ogen moeilijk hun focus kunnen verleggen. Het Varilux® XR series™-brillenglas speelt in op uw werkelijke oogbewegingen, waardoor u een natuurlijker zicht ervaart. Het brillenglas werd ontworpen met artificiële intelligentie op basis van 1 miljoen datapunten van brillendragers, zodat ieders visueel gedrag kan worden voorspeld. Om uw brillenglazen te maken, creëren we een digitale avatar van u en analyseren we die avatar in een 3D-omgeving waarin levensechte scenario’s worden nagespeeld. Met dit proces wordt uw individueel zichtprofiel samengesteld, zodat we het brillenglas kunnen afstemmen op uw visueel gedrag en niet alleen op de gewenste sterkte.

 

SCHERP EN SOEPEL ZICHT

Tijdens het multitasken door de dag heen ervaart u onmiddellijke scherpte bij het bewegen en een naadloze overgang van nabij naar veraf. Dit betekent dat u alles scherp ziet op elke afstand, reactiviteit en stabiliteit ervaart en uw natuurlijke houding aanneemt.

WAT MAG U VERWACHTEN?

 • Beste algemene multifocale brillenglas
 • Een eco-design progressief brillenglas
 • Uitmuntende prestaties
 • 97% van de dragers ervaarde een beter algeheel zicht vergeleken met hun huidige multifocale brillenglazen
 • 95% van de dragers zijn gewend vanaf de eerste dag

EEN GEAVANCEERDE COMBINATIE

Drie exclusieve Essilor-technologieën worden gebundeld in deze baanbrekende oplossing voor presbyopie:

 1. XR-motion™ optimaliseert beide brillenglazen volgens uw  sterkte en uw voorspelde visuele gedrag, wat u een soepeler en scherper zicht oplevert.
 2. Nanoptix® Het zicht is niet langer vervormd en de sensatie van evenwichtsverlies verdwijnt.
 3. Xtend® De voordelen van meer zicht binnen armlengte en de soepele overgang tussen de zichtzones worden mogelijk gemaakt door Xtend-technologie. Xtend heeft de manier waarop u de wereld kunt zien opnieuw uitgevonden tijdens het dragen van de Varilux X series.

UW OGEN MAKEN MEER DAN 100,000 BEWEGINGEN PER DAG

In de digitaal verbonden wereld van vandaag werken onze ogen harder dan ooit om informatie te verwerken, met meer dan 100,000 bewegingen per dag. Ze schakelen en checken voortdurend wanneer we onderweg zijn.Varilux® XR series™ is het multifocale brillenglas dat is ontworpen om in te spelen op die evolutie in ons zicht.

 

 

> Eyezen – Eerste hulp bij blauwe schermen

COMFORTABEL ZICHT

Met computers, smart watches en telefoons, hebben we glazen nodig die onze digitale leven meer dan ooit ondersteunen. Langdurige dagelijkse schermtijd kan zwaar zijn voor uw ogen en digitale oogvermoeidheid veroorzaken. Eyezen is een corrigerend unifocaal model. Het levert scherper zicht dan een simpel unifocaal glas en helpt de vermoeidheid van de ogen te verminderen. Eyezen is voor iedereen beschikbaar – of u nu een voorschrift heeft of gewoon een bril wilt voor dagelijks digitaal schermgebruik.

 

VERHOOGD VISUEEL COMFORT

We noemen de boost aan de onderkant van het glas, Eyezen Focus-technologie. Dit is een krachtige ondersteuning van de inspanning die wordt gevergd van uw ogen bij het gebruiken van digitale apparaten. Eyezen Focus reduceert de vermoeidheid van de ogen door de leesbaarheid van kleine tekens te verbeteren en daardoor de drager helpt bij het aannemen van een natuurlijkere houding tijdens het gebruik van digitale apparaten.

 

 

MINDER VERMOEIDE OGEN & EEN BETERE HOUDING

Denkt u eens aan de manier waarop u werkt met een telefoon, laptop of tablet. Dit is vaak op korte afstand, gedurende een langere periode en gewoonlijk in een onnatuurlijke houding. Het corrigerende glas van Eyezen bezit een visuele boost in het onderste gedeelte van het glas dat ervoor zorgt dat objecten scherper te zien zijn. Als u door het onderste deel van een Eyezen-glas kijkt, worden afbeeldingen en woorden scherper en daardoor hoeft u minder voorover te buigen

GEEN GEZICHTSPROBLEMEN? TOCH KUNT U ERVAN GENIETEN

Als u geen voorschrift nodig heeft, kunt u nog steeds genieten van de corrigerende glazentechnologie van Eyezen. De Eyezen Focus-technologie helpt u nog steeds uw ogen te ontspannen gedurende de dag, oogvermoeidheid te verminderen en uw houding te ondersteunen. Het dragen van Eyezen-glazen betekent ook dat u de stoere monturen kunt dragen die u altijd al heeft gewild.

 

> Stellest™ – controleert myopie bij kinderen

Als het op myopie aankomt, is het niet voldoende om vandaag het zicht van uw kind te corrigeren in de hoop het ook in de toekomst te beschermen. Myopie kan nog steeds verergeren, wat mogelijk invloed zal hebben op hun zicht in de toekomst. Het Stellest™-glas is Essilor’s beste oplossing om myopie bij uw kind te bestrijden. De efficiëntie ervan en de sterke werkzaamheid is klinisch bewezen. ESSILOR STELLEST™ BRILLENGLAZEN VERTRAGEN DE PROGRESSIE VAN MYOPIE MET GEMIDDELD 67%*.

CORRIGEER NIET ALLEEN MYOPIE, KIES ERVOOR OM HET OOK TE CONTROLEREN

Spelen, leren, lezen, ontdekken, de wereld in zich opnemen…. Wij geloven dat goed zicht van essentieel belang is. En dat het zicht van onze kinderen de kern vormt van hun ontwikkeling.
Wist u dat 80%** van al het leren plaatsvindt via het gezichtsvermogen?Hoe jonger een kind bijziend wordt, hoe sneller zijn/haar myopie zich zal ontwikkelen, wat kan leiden tot hoge myopie. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat hoge myopie in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op tal van oogaandoeningen en visuele beperkingen in het latere leven***.Dankzij Essilor® Stellest™ brillenglazen is het nu mogelijk om de progressie van bijziendheid onder controle te houden. Hoe eerder de progressie van myopie bij uw kind onder controle is, hoe minder impact het op de lange termijn zal hebben.
Corrigeer niet alleen myopie, kies ervoor om het te controleren.

 

Essilor Experts Garantie

Samen met onze leverancier Essilor garanderen we een zo comfortabel mogelijk zicht aan onze klanten. Daarbij hoort een uitgebreide garantie en een engagementsverklaring. Enkele belangrijke punten hierin zijn bijvoorbeeld de driejarige breuk- en diefstalverzekering, de reisverzekering en de gewenningsgarantie. Ontdek alle voorwaarden van Essilor Experts Garantie

Beter zien, beter voelen

Optiek Dhondt is ook verdeler van Crizal Sapphire +®-brillenglazen. Deze glazen verminderen de schitteringen aan de computer, wanneer je tv kijkt of als je ’s avonds autorijdt. De brillenglazen van Crizal uv® garanderen een helder, vlek- en krasvrij zicht.

Crizal Sapphire +® brillenglazen:

360° VERMINDERING VAN LICHTREFLECTIES
Minder schitteringen in uw glazen
UV-BESCHERMING
Uw glazen filteren 100% UV- en UVB-licht
WATERAFSTOTEND
Uw glazen stoten waterdruppels af
STOFWEREND
Uw glazen weren stofdeeltjes af
KRASBESTENDIGHEID
Zorgt dat uw glazen bestand zijn tegen krassen
VLEKAFSTOTEND
Uw glazen stoten hinderlijke vlekken af

Een zichtbaar verschil

Voor dichtbij en veraf, tijdens het lezen en tijdens het rijden, digitaal en fysiek, voor jong en minder jong. Bij Optiek Dhondt vind je glazen voor elk gebruik en elk profiel.

Neem vandaag nog contact op