0

Oogmeting
Correcte oogmeting en
perfecte pasvorm

De juiste bril of lenzen vinden begint bij een correcte oogmeting. Bij Optiek Dhondt meten we gratis jouw ogen tot op een honderdste nauwkeurig.

Ervaar met AVA™ ultiem nauwkeurig zicht

Of u sinds kort of al jaren een bril draagt, u bent ongetwijfeld de term brilvoorschrift wel eens tegen gekomen. Uw brilvoorschrift is het resultaat van een oogmeting en stelt de opticien in staat om u gepaste brillenglazen aan te bieden om uw zicht te corrigeren.

Het gezichtsvermogen en de sterkte van uw brillenglazen worden gemeten in een meeteenheid die we “dioptrie” noemen. Al jaren worden de ogen gemeten op een kwart van een dioptrie (D). Het is u misschien opgevallen dat uw brilvoorschrift steeds eindigt op .25D, .50D, .75D of gewoon .00D.

Deze stappen van 0.25 dioptrie voldoen aan de huidige normen, maar beperken de nauwkeurigheid die corrigerende brillenglazen kunnen bieden en beperken daarom uw kijkervaring. Zozeer zelfs dat 95% van de bevolking een gevoeliger zicht heeft dan de standaard correctiestap van 0,25 dioptrie.*

Dit is de reden waarom Essilor AVA ™ – Advanced Vision Accuracy- heeft ontwikkeld, dé revolutie in nauwkeurig zicht.

1. Een nauwkeurigere oogmeting voor een unieke kijkervaring

De opticien meet uw ogen met een precisie van 0.01 dioptrie**.

2. Een revolutionaire oogmeting

Ervaar al tijdens het oogonderzoek wat de precisie van AVA-technologie voor uw ogen kan betekenen.

3. Ultieme nauwkeurigheid geïntegreerd in uw premium Essilor® brillenglazen

Voor optimale kijkprecisie*, kijkcomfort en scherpte, zodat u elke dag kunt genieten van wat u graag doet.

Welk verschil maakt AVA™ voor u?

  1. Een preciezer oogonderzoek dat resulteert in ultiem nauwkeurig zicht.
  2. Vergelijk tijdens de oogmeting de kijkervaring van een brillenglas met AVA en een brillenglas zonder AVA, zodat u in een realistische situatie direct ziet wat de precisie van AVA-technologie voor uw ogen kan betekenen.
  3. Optimale kijkprecisie en scherpte geïntegreerd in uw Essilor brillenglazen, zodat u elke dag kunt genieten van wat u graag doet.

Vragen over ava

Hoe kan ik het verschil zien tussen mijn huidige brilvoorschrift en mijn brilvoorschrift na de AVA oogmeting?

Wat is het verschil tussen een standaard brilvoorschrift en het brilvoorschift dat ik ontvang na een AVA oogmeting?

Is AVA beschikbaar voor alle Essilor brillenglazen?

Wat zijn de voordelen van de precieze AVA oogmeting?

Wat is een brilvoorschrift?

Pasvorm

Niet enkel het meten van de oogsterkte is belangrijk, ook de positie van de bril ten opzichte van de ogen is essentieel. Met onze eigen visioffice bepalen we de perfecte positionering (100 % voor de pupil) van jouw bril in onze winkel.

Wat is visioffice

Visioffice is een geavanceerd meetinstrument om brillen correct te positioneren ten opzichte van de pupil. Het apparaat is ontworpen om de positie van de ogen, de afstand tussen de pupillen en de hoek van het gezichtsveld nauwkeurig te meten. Visioffice werkt met geavanceerde 3D-camera’s en sensoren die de positie van de ogen en het gezicht analyseren. Visioffice maakt het aanmeten van brillen efficiënter en nauwkeuriger voor de opticien, terwijl klanten genieten van een ideale pasvorm en betere visuele prestaties.