0

Sportbrillen
Sport beter met
de juiste bril

In Ronse, het bruisende hart van de Vlaamse Ardennen, is het wielrennen nooit ver weg. Als sportliefhebber heeft Optiek Dhondt een jarenlange ervaring in het gebruik en personaliseren van sportbrillen, ook op sterkte.

Getest en goedgekeurd

Door onze nauwe band met verschillende profrenners/atleten waaronder Dries Devenyns, Bert Van Lerberghe, Louis Vervaeke, Tim Merlier, Xandro Meurisse, Louis Talpe,… wordt elk nieuw model en iedere lenstint uitgebreid getest. Hierdoor stelt Optiek Dhondt hun klanten steeds de beste optie voor bij hun sportprofiel.

Hoe kies ik de juiste sportbril (op sterkte)

Ben jij de nieuwe snowboardbelofte of een gepassioneerde wielrenner? En heb je een fietsbril of skibril nodig? Bij ons zit je goed. Optiek Dhondt helpt elke sporter naar het beste resultaat. Om de juiste sportbril te kiezen voor jouw activiteit, hou je het best rekening met volgende belangrijke zaken:

Fitting of pasvorm

De fitting of pasvorm is een van de belangrijkste factoren voor het ergonomisch en veilig uitoefenen van jouw sport. De bril moet goed passen op je gezicht en perfect afgestemd zijn op jouw ogen. Bij Optiek Dhondt hebben we een visioffice-toestel om dit voor jou te meten.

Lenstype en lens

Er bestaan 3 soorten lenzen:

  • Bij een contrastlens komen de belangrijkste kleuren die we moeten waarnemen tijdens het sporten, het best naar voren. Een mooi voorbeeld hiervan is golfen, waar het contrast tussen wit en groen door deze lens uitvergroot wordt. Hierdoor zie je de bal beter liggen op het gras. Ook voor wielrennen of veldsporten, zoals tennis en padel, bestaan specifieke contrastlenzen.
  • Een meekleurende lens (of fotochromatische lens) verandert met de sterkte van het uv-licht. Dit is een heel geschikte lens voor duursporten, die vaak bij daglicht beginnen en pas eindigen wanneer het donker is.
  • Gepolariseerde lenzen zijn dan weer ideaal om geen lichtweerkaatsing te zien op wateroppervlakken. Motorsporters, sportvissers, skiërs of alpinisten hebben er alle belang bij dat het felle licht op de baan, het water of de sneeuw gefilterd wordt voor een beter zichtbaar oppervlak.

 

Sportbrillen op sterkte

Bij Optiek Dhondt vind je verschillende sportbrillen op sterkte. Kom langs in de winkel voor advies op maat.

Dat heb ik nodig!

Contactlenzen voor sporters

Beoefen je een sport waar een bril niet veilig of niet toegelaten is? Bij Optiek Dhondt helpen we zoeken naar het beste type lens om je sportprestaties naar het hoogste niveau te tillen.

Contactlenzen voor sporters

Inspiratie nodig?